Rekommenderade restauranger i Budapest

Ge dina smaklökar en spännande resa, läs om rekommenderade restauranger i Budapest

Klicka på namn nedan för att boka bord gratis!

God mat och god dryck är viktigt för oss svenskar när vi är ute och reser, och vi Budapest.nu har både erfarenhet och kunskap av stadens många restauranger. Vi kan styra dig till de stora matupplevelser.

Men att få bord på fashionabla inneställen kan vara svårt, så boka i mycket god tid! 

Som en service till resenärerna, beslutade vi att boka ett bord för dig var det passar dig och din plånbok att du är förberedd, gratis förstås.
För alla bokningar får du dessutom en användbar karta med tydlig positionsinformation och adress för varje order. Vi har restauranger från gourmet internationell klass till mer populärt alternativ med mer på både plattan och i glaset.
- Med detta sagt, hör vi sällan våra nordiska resenärer klagar över att du inte får tillräckligt med mat, är ungrare kända för sina generösa portioner av läckra smakbomber.


Se en komplett lista över rekommenderade Budapest restauranger här:

Du behöver inte gå hungrig under semestern i den ungerske huvudstaden. Teamet bak Budapest har ju bott här i nästan 12 år nu, så det har blivit en del ställen som vi har besökt under åren.   Så vi tänkte börja sätta ihop en lista med de mest spännande restaurangerna just nu.

Bestia, här smakar du öl och äter grillat kött!  Bablek är en libanesisk restaurang med spännande smaker. På ungerska sidan kan du besöka Museum Kavehaz, hvor miljön är väldigt härlig så att bara sitta och insupa atmosfären är en njutning. På Puli njuter man av smårätter och ett glas vin eller inte minst et perfekt ställe för att äta en god, enkel lunch med familjen på Borbirosag brasserie. Och när du är trött på ungersk mat - gå pan-asiatiska på mysiga Buddha bar - här har vi altid ätit grymt god asiatisk matOch missa inte: (klicka på namene för att boka bord gratis!)St. Andrea
- en modern restaurang i en snygg byggnad, bra atmosfär och underbara tastingmenyer med vinlista från den berömda ungerska vinproducenten St Andrea. Säkerstick.
Läs mer om restaurangen och boka ett bord gratis!

Sir Lancelot
För den som gillar äventyrlig mat och medelålderstema er dette restaurang med show och rause servings av kött som ätas på stora träfat med en sked (!) som enesta verktyg. Mycket informell. Mycket populär.
Läs mer om restaurangen och boka ett bord gratis!

Caffe Pierrot
– En formell restaurang på slotthöjden med rekommendation från Michleins guide - och en liten men bra meny där du betalar i det övre prisskiktet.
Läs mer om restaurangen och boka ett bord gratis!

Gundel
- Restaurangen med en av de längsta historierna i Budapest. Paver, kungar och andra kändisar har säkert ätit här på samma bord före dig! Vissa saker går aldrig ur mode - Gundel är en sådan restaurang.
Läs mer om restaurangen och boka ett bord gratis!

La Pampa
- En av stadens bästa biffrestauranger med Argentinska "cuts", men också ett förnuftigt urval av sallader, kycklingrätter och skaldjur gör det till en säker säker vinnare.
Läs mer om restaurangen och boka ett bord gratis!

Borsso Bistro
- vår nya favorit, en dold brasserie pärla i hjärtat av staden. En bra liten plats där du kan njuta av en god middag.
Läs mer om restaurangen och boka ett bord gratis!

Robinson
- Stor restaurang på stadsparken med ungersk mat och uteservering vid vädret. En turistfälla på bra och dåliga, men också en fantastisk plats för middag med utsikt.
Läs mer om restaurangen och boka ett bord gratis!

Costes Downtown
– Lillasyster till Costes (som var Budapests första Michelin-stjärniga restaurang) och ett bra litet ställe med solida matriser, rause portioner (ja!) Och kanske stadens mest vänliga service! Rekommenderas!
Läs mer om restaurangen och boka ett bord gratis!

“Super bra upplägg, fräscha lokaler att vistas i och bra erbjudanden med olika utfylkter! Nöjd med de mesta!”
“Bra service och alltid med ett leende på läpparna! Stade Budapest hade mycket att erbjuda och jag åker mer än gärna tillbaka för att utforska staden”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.