Aktivitetsförslag i Budapest

Osäker på vad du skulle göra i Budapest? Läs här för några förslag på aktiviteter i Budapest!

Osäker på vad du skulle göra i Budapest? Budapest er storfavoriten vi svenskar aldrig tröttnar på​ och her er våre beste aktivitetstips!

Här följer lite blandning av spännande aktivitetsmöjligheter för dig som inte vill på konsert eller museum. I Budapest finns det fartfyllda och spännande upplevelser och attraktioner överallt och om du vil gjøre noe helt enkelt: kolla Gosdu Court - här är proppat med folk varje dag, och det är kul att bara gå runt bland butikerna och marknaderna.

Ett bra val, tycker vi, är att börja vistelsen med en guidad tur med en av våra skadinavisktalande guider. På det sättet blir du snabbt bekant med staden och behöver inte använda så mycket tid till att orientera dig senare.
Många kommer till Budapest för att shoppa, och vi vet var du bör gå antingen du är ute efter designkläder, bruksföremål, antikviteter, souvenirer eller internationella klädbutiker som Zara, Tommy Hildfiger och Humanic.

Vi hjälper dig att beställa himmelska spabehandlingar till både honom och henne, och efter en härlig spaupplevelse kan du ju äta dig riktigt mätt på en av Budapests många tjusiga restauranger. Slottshöjden passar bra för romantiska promenader där du hittar BudaslottetMatthiaskyrkan och Fiskarbastionen. Blir det dåligt väder kan du tillbringa tiden på ett av Budapests många museer, eller besöka Tropicarium – Centraleuropas största akvarium.

För dig som reser med barn är stadsparken ett bra alternativ. Här finns massor av plats att springa på, man kan hyra roddbåt på sommaren och åka skridskor om vintern. Här hittar du även Budapest Zoo med spänning och underhållning för både stora och små. För att inte tala om Budapest Cirkus som har föreställningar året runt. Vill du ta en paus från storstadens jäkt, rekommenderar vi en tur till den Botaniska trädgården. Här kan du bland annat uppleva världens största vaniljsamling med blad upp till 2 meter i diameter.

Budapest er storfavoriten vi svenskar aldrig tröttnar på och her er våre beste aktivitetstips:

Topp 10 off the shelf aktivitetsmöjligheter i Budapest

Djurparken i Budapest, en av Centraleuropas bästa zoo med smakfull jugendstil arkitektur och möjlighet för djuradoption!
Adress: Állatkerti körut 6-12.
Öppettider: Alla dagar 09:00 – 17:30, inträde: ca. 50kr

Labyrint, besök de unika katakomberna under Slottshöjden som skapats av stadens varmvattenkällor. Varje söndag har de eget barnprogram. Rolig ficklampsvandring 18:00-19:30 för de minsta.
Adress: Úri utca 9.
Öppettider: Alla dagar 09:30 – 19:30.

Smaka på lokale delikatesser
Smaka på ungerska viner eller cykeltur från vingård till vingård! Ungerska viner och vinprovning i Budapest är ett program som vi på Budapest.nu erbjuder till svenska resenärer med stor äran! Kolla dessa webbadresser: budapest.nu/tjanster-och-erbjudande/vingardsbesok_i_budapest och budapest.nu/tjanster-och-erbjudande/vinprovning-i-budapest

Tropicarium, Centraleuropas största akvarium.
Adress: Campona shoppingcenter, Nagytétényi út 37-43.
Öppettider: Alla dagar 10:00 – 20:00, inträde: ca. 100 kr

BESÖK ET SPA OG TERMALBAD BUDAPEST
BESÖK ET SPA OG TERMALBAD BUDAPEST

Besök ett spa / bad.
Av alla större städer i Europa måste Budapest vara en av de bästa städerna när man överväger spa besök kvalitet och pris. Här kan du välja mellan flera spa och bad som du och dina nära och kära kan spendera flera timmar, antingen välja ett av stadens historiska termalbad eller ett spa. Massage, lera behandling, varmt termiskt vatten. Perfekt för en dag med avkoppling och välbefinnande. Badet i Budapest är en tradition som går tillbaka till hundratals år, inte bara det är ett välbefinnande, men också en kulturell upplevelse.

Tankköring Budapest
Tankköring Budapest

Tankkörning i Budapest

Utanför Budapest kan du gå med på en ovanlig men rolig och spenstig aktivitet. Efter en kort introduktion och distribution av kamouflageklänningar / overall, går man ut och gör sig redo att köra gamla miliæretanks. Det blir 15-30 minuters Tankkörning per person. Alla väljer tanken du vill köra och gå med i instruktören och dina kollegor ombord och det roliga kan börja! Programmet erbjuds endast för dem som bokar lägsta boende via budapest.nu

Margaret Island. En promenad på Margaret Island kan vara en utmärkt möjlighet för dig att komma bort från trafik och de stora folkmassorna. Här är flera vägar som gör det lite tystare och fredligare än andra platser i Budapest. Det hjälper också att endast kollektivtrafik får resa på ön. I mitten av Donau är ön med många möjligheter för dig och dina nära och kära. Här är stora parker skapade för en liten picknick, och på toppen av varje timme finns det en fantastisk fontän som är definitivt värt att ta. Denna show är speciellt bra när kvällens mörker har sjunkit och fontänen är upplysta.

Läs om Margaret Island här!

Fiskarbastionen
Skulle du verkligen skapa en romantisk stämning, ta din kärlek upp till Fiskarens Bastion som ligger på Slottshøyden. Gå upp, helst, på kvällen när broarna och flera av byggnaderna på Pest-sidan har blivit ljusa. Sedan kan du njuta av den vackra utsikten över Donauens pärla. Ett tips är att ta linbanan upp till toppen av Slottshøyden, en säker vinnare för att göra kvällen lite extra speciell.

Shopping i Váci utca och Andrássy
Ska du först åka på en storstadsresa måste du fylla på påsarna. Om du vill kombinera din shopping utan är det möjligt. Varför spendera hela dagen i ett köpcentrum när det finns fler shoppinggator att välja mellan. Det finns speciellt två shoppinggator där du kan få ut mesta möjliga av din kundvagn. I Váci utca går turister, men du kommer fortfarande att kunna hitta mest. Det finns också ett område med flera restauranger och kaféer där du kan vila dig under åtgärden.

Den andra shoppinggatan är Andrássy. Här är kvaliteten lite bättre, därför är priserna också något högre än i Váci. Du kan bara se de butiker som finns tillgängliga här (Gucci, Louis Vuitton, etc.). Det är dock möjligt att göra bra och inte för dyra inköp här också. När du först åker till Andrássy, ta turnén till den underbara Book Café för en kopp kaffe och det underbara interiören.

Flodkryssning
Om du vill imponera lite extra kan en flodkryssning på den mäktiga Donau vara mitt i blixten. Budapest har kallats pärlan av Donau, och inte utan anledning. När mörkret slocknar över staden lyser staden upp. Många av de vackra byggnaderna och monumenten i Budapest är ännu trevligare upplysta i mörkret. Njut av huset eller slottet kulle fylld med en trevlig måltid med din älskade.

För mer information om en flodkryssning på Donau. Klicka här.
sadsdas

asdasd

Opplev Budapest

Opplev Budapest
Les et historisk sammendrag om Budapest!
“Allt var jätte bra organiserat. Man kände att Ni har tagit hand om allt. Bra service. Fantastiskt bra med svenskt talande guide.”
“Åker gladeligen igen!”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.