Barnens Budapest

Det är inte alltid så lätt att underhålla barnen, men Budapest bjuder på många spännande upplevelser, också för de minsta. Vi på Budapest.nu har samlat några förslag på olika aktiviteter som passar vare sig solen skiner eller regnet öser ner.

Här hittar du tips om barnrelaterade aktiviteter i Budapest

Aktiviteter för regniga dagar:

Om det skulle vara så oturligt att det regnar under besöket i Budapest är det inget att bli förtvivlad över. Det finns många roliga aktiviteter man kan göra inne också.

Varför inte ta en tur till Tropicarium? Det är Östeuropas största akvarium och här kan man se och uppleva hundratals olika fiskarter, men också tropiska fåglar och andra djur.

Ett bra alternativ är att besöka Planetarium som ligger i Folkparken (Népliget). Här kan man uppleva universum på nära håll och också se den populära lasershowen.

Är man sugen på att bada kan man ta en tur till Széchenyibadet i stadsparken, där finns både termalbad och vanlig bassäng, inomhus och utomhus. Alldeles i närheten av badet hittar du också Budapest Cirkus som har föreställningar året runt.

Aktiviteter för soliga dagar:

Budapest är en stad där solen i regel skiner, och det märks inte minst på uteaktiviteter som passar hela familjen.

Gör ett besök i djurparken. Budapest Zoo och botaniska trädgård ligger i stadsparken. Här kan du uppleva djur från hela världen på nära håll. Allt från tigrar till geckoödlor finns i den här fina djurparken som håller god internationell standard.

I stadsparken finns mycket annat härligt att uppleva också. På sommaren kan man hyra en roddbåt och paddla runt på den anlagda sjön som på vintern förvandlas till skridskobana. Det finns lekplatser runt om i parken där barnen kan springa och leka av sig.

Det vackra Vajdahunyad slottet är också en upplevelse.

Bredvid Budapest Zoo ligger Vidámpark Tivoli. Här hittar du en mängd berg-och-dalbanor, karuseller och aktiviteter som passar både stora och små barn. Här finns också div. bodar och spel för dom som föredrar det.

Vill du göra av med lite mera energi är Margaretaön ett bra alternativ. Här kan man hyra cykelbilar att ta sig runt ön med eller besöka Palatinusbadet som har flera olika bassänger och vattenrutschkanor.

Eller så kan man ta en tur upp till Slottshöjden och njuta av utsikten över till Pest-sidan från Fiskarbastionen, och inte minst ta den tjusiga kabelbanan ned till Kedjebron.

Det finns utan tvivel massor att göra i Budapest, kolla oxo vår artikel om aktiviteter i budapest

Rekommenderade artiklar.

om du gillade vår berättelse om Barnens Budapest i Budapest

Stadsparken och Vajdahunyad-slottet

Stadsparken och Vajdahunyad-slottet
Slottsparken är inte bara en enkel park med träd och blommor, här hittar du flera olika sevärdheter och aktiviteter. Den tjusigaste sevärdheten i Stadsparken är kanske det vackra Vajdahunyad slottet.

Den Botaniska trädgården – ett litet grönt paradis mitt i Budapest

Den Botaniska trädgården – ett litet grönt paradis mitt i Budapest
Längtar du efter ett avbrott från det jäktiga storstadslivet? Då föreslår vi en tur till ELTE Botaniska trädgård, mer känt som Füvészkert. Den ligger väl skyddad i VIII distriktet Józsefváros, en av Budapests fattigaste stadsdelar.

Svensktalande guide i Budapest

Svensktalande guide i Budapest
Delta på en vacker rundtur med vår svensktalande guide i Budapest - bland spännande arkitektur och talrika attraktioner.

Flodkryssning med 4 rätters middag

Flodkryssning med 4 rätters middag
Se Budapest från Donau i den populära kvällskryssningen som körs hele vekan
“Mycket bra upplägg, fina lokaler och trevlig personal. Vill absolut ge högsta betyg!!”
“Superbra service! Tack så mycket!”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.