Budapest flygplats - Terminal 2

Läs allt om flygplatsen i Budapest, där alla reser på Terminal 2 - cirka 30 minuter från Budapest centrum!

Läs allt om flygplatsen i Budapest, där alla reser på Terminal 2 - cirka 30 minuter från Budapest centrum!

För de av er som har flygigt till Budapest med antingen Norwegien – Wizzair eller Ryanair de sista åren, har Budapests första flygplats, Terminal 1, varit den fasta landningsplatsen.
Men natten till den 30:e maj 2012 stänger Budapest Flygplats Terminal 1, och all flygtrafik flyttas därmed till den nya Terminal 2. Huvudorsaken till det är att efter konkursen av det ungerska flygsällskapet Malev, så finns en större kapacitet på Terminal 2, och lågprisflygen har nu fått möjlighet att landa där istället. Dessutom är det mer praktiskt och ekonomiskt med en flygplats istället för två i Budapest.Men misströsta ej - nu gjelder terminal 2
Terminal 2 ligger kanske lite längre bort från centrum (cirka 10 min), men istället är den större, nyare och modernare. I tillägg så är incheckningen och säkerhetskontrollen väsentligt snabbare, det finns en fin, ny taxfree och inte minst en stor foodcourt där man kan äta gåslever från mini-Gundel (!), sushi hos Leroy och fastfood från KFC och Burger King! Något för alla smaker finns här!
Det är i huvudsak passagerare från Schengen-länder som landar på Terminal 2A, medan alla flyg från Norge, inkluderat Norwegian och Ryanair landar på Terminal 2B.

Terminal 2A och Terminal 2B ligger bara några hundra meter från varandra, men vi ser självklart till att ni blir såväl hämtade som lämnade, från och till er gate om ni har beställt flygplatstransfer, guidad tur med norsktalande guide eller smällt till med champagne-Limousin.

En moderna flygplats
Budapest flygplats är en av regionens mest aktuella - och har alla faciliteter också mastercard lounge för dem som vill ha detta. Under de senaste 10 åren har vi chartrat fler flygningar till BUD - Liszt Ferenc flygplats och kan erbjuda VIP-säkerhets- och mötesrum på flygplatsen, vilket sparar tid. Dessa är tjänster vi erbjuder även till grupper som bokar vår resa genom oss på regelbundna flygresor. Dessutom har vi ett särskilt avtal när det gäller parkering för bussar och minibussar - och kan erbjuda VIP-program med polis kort för dem som behöver det.

På ungerska namnges denna flygplats Ferihegy Nemzetközi Repülőtér, och trots att det fick namnet på den berömda ungerska kompositören Ferenc Liszt IFB med 200 år jubilumet, så säger många fortfarande dagligt tal Ferihegy, som ursprungligen var namnet. Budapest flygplats hade över 9 miljoner resenärer 2014.


Kort fakta om Budapest flygplats Liszt Ferenc

54 000m
25 butiker
20 restauranter
3 Lounger
Många minibanker (både vid ankomst och hemresa)
16 km sydost om Budapest Centrum

Tjänster vi erbjuder:

Flygplats transfer Guidad tur med norsktalande guide från flygplatsen Charter flyg / flyg biljetter

“Bra upplägg och bra service även för oss som valde att ta ett par semesterdagar runt själva utbildningen”
“Bra service och alltid med ett leende på läpparna! Stade Budapest hade mycket att erbjuda och jag åker mer än gärna tillbaka för att utforska staden”
Tagger
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.