Centrum av Budapest

Centrum av Budapest, ja vad är det?

Budapest - som du säkert vet - är delat i två större delar av älven Donau. Pest, som är den största till ytan och antal invånare, ligger på östsidan av Donaun; men Buda väster om floden är också en viktig del och den äldsta delen av staden.

Strängt taget ligger Budapest centrum oxo kallt Belváros i distrikt V.  Men den här sidan ger också information om andra sevärdheter som ligger i centrala Budapest, men inte i distriktet V. I större utsträckning kan områden som ligger i cirkeln av Grand Boulevard (Nagykörút) kallas centrum, delar där du enkelt kan utforska med promenad om du planerar din resväg väl.

Downtown Budapest är där affärslivet, bankerna, många kulturella och historiska sevärdheter är centrerade, och dette ligger ved vaci utca, bascilika og vid Donau.
Stadens kommun hus (Városháza) ligger också i detta område. Den delvis gågata nya huvudgatan (Fő utca. som ble byggd 2011) med massor av kaféer, restauranger och butiker skär genom denna stadsdel också

En promenad längs Donau Promenade, lokalt_ Duna Korzó, som sträcker sig mellan Elizabeth Bridge och Chain Bridge i Pest, ger också en fin utsikt över Budasidan. Promenaden går tillbaka till Millennium firandet 1896, och den är kantad med träd och bänkar.

Budapest är ursprungligen förenades av tre tätt befolkade område: Obuda (Gamla Buda), Buda och Pest. Budapest föddes alltså 1873. Bli med på en guidad tur i Budapest, så får du höra lite mer om stadens fantastiska historia. Här härskade både romarna, turkarna och habsburgarna: alla dessa inflytande syns på centrumet i Budapest. 

Kart Budapest centrum
Kart Budapest centrum
“Lyxigt att bli upphämtad på flygplatsen. Trevligt välkomnande med presenter. Välordnade utflykter med svenskspråkig guide. Fint hotell.”
“Superbra service! Tack så mycket!”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.