Dagály bad

Dagály termalbad i Budapest byggdes alldeles intill Donau, något norr om Árpád-bron.

Öppettider
06:00 - 22:00
Adresse
Budapest, Népfürdő u. 36, 1138
Byggår
2014 - 2018

Här kan du läsa om Dagály termalbad som ligger i Budapest byggdes alldeles intill Donau, något norr om Árpád-bron.

Dagály termalbad i Budapest byggdes alldeles intill Donau, något norr om Árpád-bron.

Det öppnades först 1948 och tog sin utgångspunkt från det välgörande vattnet från en brunn man hittade 1944. I och med att man öppnade badet blev äntligen de ignorerade resurserna tillvaratagna, tidigare hade man låtit det varma vattnet rinna rakt ut i Donau.
Senare, 1956 utvidgades Dagály spa med en 50 m lång bassäng, och 1970 började man också leda vatten hit från Széchenyi-badets varma källor. Det varma källvattnet innehåller bl.a. natrium, kalcium, magnesium, vätekarbonat, sulfat källvatten med salter av svavelsyra samt en betydande mängd fluorider och borsyra.

Budapest Dagály spa erbjuder ett komplett spektrum av medicinska tjänster till sina gäster, t.ex. vattenmassage, medicinsk massage, fotmassage och bastu. Här finns 10 bassänger med olika former och temperaturer belägna i en trevlig och naturskön omgivning.

År 2000 byggdes 2 större bassänger om till 4 moderna bassänger utrustade med vattenfiltrerings- och cirkulationsenheter. Temperaturerna i den termala bassängen är 34° C och i simbassängen 26° C vilket är utmärkt för bad.  Sommaren 2002 renoverades Dagály-badet och både den svampformade och den njurformade bassängen förnyades. Den sistnämnda är utrustad med en vägmaskin som producerar enkla, koncentriska vågor som efterliknar ljudet från havsvågor. Stort nöje, inte bara för barnen!

Kollektivtrafik

Bus: 15 26 34 106 115 Tram: 1

Rekommenderade artiklar

om du gillade vår berättelse om Hjältarnas torg i Budapest

Gellert bad

Den vackraste av alla bad bland Budapests spa är Gellert badhus. Det är beläget i hjärtat av Budapest, vid foten av Gellertberget på Budasidan av stad...

Läs mer

“Allt var jätte bra organiserat. Man kände att Ni har tagit hand om allt. Bra service. Fantastiskt bra med svenskt talande guide.”
“Super bra upplägg, fräscha lokaler att vistas i och bra erbjudanden med olika utfylkter! Nöjd med de mesta!”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.