Gellert bad

Den vackraste av alla bad bland Budapests spa är Gellert badhus. Det är beläget i hjärtat av Budapest, vid foten av Gellertberget på Budasidan av staden.

Öppettider
Dagligen 06:00 - 20:00
Adresse
Budapest, Szent Gellért tér 2, 1114
Byggår
1912 - 1918

Här kan du läsa om Gellert badhussom är den vackraste av alla bad bland Budapests spa. Det är beläget i hjärtat av Budapest, vid foten av Gellertberget på Budasidan av staden.

Gellértberget, med sina pittoreska vyer över Donau, gömmer ett stort antal varma källor. Dessa källor levererar vatten till Gellért termalbadet. (Sju större olika källor förenas i ett offentligt brunn framför Gellert hotellet: med drickbart vatten av dessa 7 termalkällor.

Den eleganta hotell- och spaanläggningen byggdes i jugendstil 1918. Utomhuspooler tillkom senare, och idag kombineras den moderna tekniska utvecklingen med ett rikt historiskt arv. Det finns en inomhus- och utomhusbassäng, barnpool, termalbad, ångbad, bastu i badhuset. Gellért Spa erbjuder massage och sjukvård. Det varma källvatten är rikt på magnesium, kalcium, sulfat, klorid, vätekarbonat, joner fluorid och natrium. Om du inte har tid att pröva alla bassängerna, kan du spendera lite tid att beundra den vackra interiören: färgglada kakelplattor och kolumner i romersk stil och glas tak som täcker den största bassängen. 

Utomhuspoolen renoverades för inte så länge sedan, när en vågmaskin byggdes i. Detta slås på i tio minuter åt gången varje timme. Ångbastun är separata för män och kvinnor och bekväma solstolar på takterrassen erbjuder till solbad. 13 mineralvattenkällor levererar vatten till Budapest Gellert Spa med en temperatur på mellan 27 ° C och 48 ° C. Det helande vattnet är särskilt effektiv vid behandling av led- och muskelskador, metaboliska problem och nervsmärta.

Kollektivtrafik

Bus: 7 Tram: 19 41 47 48 49 56 56A Metro: M4 - Szent Gellért tér

Rekommenderade artiklar

om du gillade vår berättelse om Hjältarnas torg i Budapest

Szechenyi bad

Den största spakomplex i Europa är Széchenyi bad i Budapest....

Läs mer

“Lyxigt att bli upphämtad på flygplatsen. Trevligt välkomnande med presenter. Välordnade utflykter med svenskspråkig guide. Fint hotell.”
“Åker gladeligen igen!”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.