Millenáris Kulturpark

Mitt i staden, bland byggnader, köpcenter och bilar, finns det en fin grön oas med dammar, blommor och vackra fabriksbyggnader. Ja, det är ett riktigt underverk som skapats av ett gammalt fabriksområde och gjorts om till ett blomstrande kulturcenter. Millenáris Parken vann faktiskt Europa Nostra award 2002 för sina fantastiska återanvändningsidéer.

Parken täcker ca 35 000 kvadratmeter, med ett fint nätverk av små fiskdammar. Det fins en trivsam musikpaviljong här så man kan lyssna till musik medan man ligger på gräset och solar sig. Det finns flera lekplatser för de minsta, alla med handgjorda lekredskap utformade av kända konstnärer – något som inte brukar nämnas i Budapestguiderna.

Barn älskar att experimentera, vilket är grunden till att Möbelhusmuseet är ett så passande ställe för dem. Här kan man bli visad runt av 3 robotvärdinnor och är klart ett av de bästa museerna i Budapest!

Kulturcentret har många olika typer av program från klassisk musik, jazz, föreställningar och konserter för barn.

Här visas också sportevenemang på storbildsskärm, passande om man vill samlas och heja på sitt favoritlag. Självfallet kan man också köpa öl för att få stämningen på topp!

“Allt var jätte bra organiserat. Man kände att Ni har tagit hand om allt. Bra service. Fantastiskt bra med svenskt talande guide.”
“Åker gladeligen igen!”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.