Szechenyi bad

Den största spakomplex i Europa är Széchenyi bad i Budapest.

Öppettider
Dagligen 06:00 - 22:00
Adresse
Budapest, Állatkerti krt. 11, 1146 Magyarország
Byggår
1909 - 1913

Här kan du läsa om den största spakomplex i Europa som heter Széchenyi bad och ligger i Budapest.

Spaet är beläget i stadens största park, Városliget (Stadsparken), som ligger nära stadens centrum. Förutom att detta erbjuder utmärkt rekreation innehåller även roliga aktiviteter för barn i (nästan) alla åldrar! Äldre barn kan också delta i ett schackspel i bassängen, vilket är unikt och inget annat Budapest spa har samma tradition. 

Den neobarock byggnaden av Széchenyi Spa grundades 1913, och påminner oss om den habsburgska atmosfären vid den tidpunkten. Flertal ångbastur, bastur och kallvattenbassänger påminner oss om nordiska badtraditioner. Széchenyi badet har den djupaste och hetaste källan av alla Budapest spa. Det medicinska vattnet dyker upp från ett djup på 1250 meter, och når ytan med en temperatur på 75 grader. Det finns ett stort utomhus område med 3 bassänger för män och kvinnor och 15 olika pooler och olika sportaktiviteter väntar dig inne. Széchenyi spa erbjuder en mängd olika wellness services och behandlingar, som lerinpackningar eller kolsyrat bad. 

Varje källa innehåller olika typer av mineraler, och det innebär att de har olika läkande egenskaper. Några av dem rekommenderas för behandling av reumatism, andra är effektiv vid läkning av sjukdomar i nervsystemet eller i leder och muskler. Helande vatten är perfekt som terapeutiska rekreation. Nacke och rygg massageduschar i utomhuspoolerna starkt rekommenderas! Széchenyi badet är det bästa spa i Budapest för en dag med familjen, eftersom varje generation kan hitta något att göra och njuta av här. Inträde ligger på ca. 120kr.

Kollektivtrafik

Trolley: 72 Metro: M1 - Széchenyi fürdő

Rekommenderade artiklar

om du gillade vår berättelse om Hjältarnas torg i Budapest

Hjältarnas torg i Budapest

Hjältarnas torg

Hjältarnas torg, ungarsk: Hősök tere, ligger i slutet av Andrássy út, bredvid Stadsparken....

Läs mer

“Superbra service! Tack så mycket!”
“Allt var jätte bra organiserat. Man kände att Ni har tagit hand om allt. Bra service. Fantastiskt bra med svenskt talande guide.”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.