Tropicarium

Besök Centraleuropas största akvarium! På Tropicarium i Budapest kan du uppleva hundratals olika fiskarter från hela världen i en mängd olika akvarium. Utöver det finns här också en bit av regnskogen med kameleonter, tropiska fåglar och dödskalleapor.

Besök Tropicarium, Centraleuropas största akvarium!

I den första avdelningen finns ett stort urval av ungerska fiskar inklusive fridlysta arter. Längre in finns regnskogsavdelningen med tropiska fåglar som flyger fritt, olika arter av apor och tropiska växter. Du hittar också alligatorer, skorpioner och fågelspindlar.

I färskvattentanken kan man beundra hundratals tropiska fiskar från de asiatiska och afrikanska insjöarna, där de största stjärnorna självklart är pirayorna.

I den 11 meter långa observationstunneln får man en unik inblick till de 8 stora hajarna som bor på Tropicarium, och varje torsdag kan man se hajarna bli handmatade av dykare.

Men för barnen är nog den roligaste upplevelsen akvariet med rockor, som man både kan klappa och mata. En härlig upplevelse för alla!

Rekommenderade artiklar.

Om du gillade vår berättelse om Tropicarium i Budapest

Barnens Budapest

Barnens Budapest
Det är inte alltid så lätt att underhålla barnen, men Budapest bjuder på många spännande upplevelser, också för de minsta. Vi på Budapest.nu har samlat några förslag på olika aktiviteter som passar vare sig solen skiner eller regnet öser ner.

Budapest Cirkus

Budapest Cirkus
Får du inte nog av cirkus? Drömmer du om trapetser och fanfarer? Då bör du ta en tur till Budapest, här kan du nämligen gå på cirkus året runt!

Svensktalande guide i Budapest

Svensktalande guide i Budapest
Delta på en vacker rundtur med vår svensktalande guide i Budapest - bland spännande arkitektur och talrika attraktioner.

Flodkryssning med 4 rätters middag

Flodkryssning med 4 rätters middag
Se Budapest från Donau i den populära kvällskryssningen som körs hele vekan
“Allt var jätte bra organiserat. Man kände att Ni har tagit hand om allt. Bra service. Fantastiskt bra med svenskt talande guide.”
“Lyxigt att bli upphämtad på flygplatsen. Trevligt välkomnande med presenter. Välordnade utflykter med svenskspråkig guide. Fint hotell.”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.