• ofte stilte spørsmål til budapest.no

Ofta ställda frågor och svar

Om budapest.nu:s tjänster!

Här har vi samlat en knippe frågor som vi fått via e-post rörande vår verksamhet och vad vi kan göra för våra gäster. 

Ofta frågas om fakta rörande Budapest, läs här!
 
A. Kostar det något att skicka e-post till Budapest.nu?
Svar: Nej vi har inga avgifter för kundtjänst, alla våra erbjudanden och förslag är 100 % oförpliktande.
 
B. Är det dyrt att använda Budapest.nu?
Svar: Nej, vi tycker inte det. De flesta tjänster säljs till samma pris som du får betala här nere, en del tjänster som köps i lokal valuta blir faktiskt billigare då många internationella sökmotorer säljer vidare i Euro (€) och det är vi inte beroende av. Eftersom vi dessutom är stationerade här nere slipper vi fördyrande medlingsavgifter och handlar i stället direkt från leverantören vilket också gör oss konkurenskraftiga så det räcker!
 
C. Jag har köpt en flygbiljett, kan ni komma med hotell- och aktivitetsförslag?
Svar: Javisst, vi kommer gärna med oförpliktigande förslag till dig. Skicka oss ett mejl bara!
 
D. Jag har köpt hotellrum genom er men vill flyga via någon annan, kan jag fortsätta använda era andra tjänster?
Svar: Ja, skicka oss ett mejl så hjälper vi dig efter bästa förmåga.
 
E. Okej, ni har inga kundavgifter, arbetsavgifter eller andra avgifter. Hur tjänar ni pengar?
Svar: Vi är en registrerad resebyrå och får i likhet med sökmotorer och ”normala resebyråer” en liten provision från hotell och leverantörer av tjänster. Det gör det inte dyrare för dig som kund och är etablerad branschstandard.
 
F. Vad är egentligen Budapest.nu? Guide? Resebyrå?
Svar: Bägge delarna. Vi är först och främst en guide som fokuserar på att ge information om upplevelser i Budapest. Då vi i efterhand fick många större offentliga och privata kunder, ville vi sätta en professionell ram på det hela. Därför är vi nu registrerade som norskt aktiebolag så väl som helägt ungerskt aktiebolag. Vi har kontor som resebyrå i Budapest, så vi tar hand om våra kunder under deras vistelse - om behövs!
 
G. Vem använder Budapest.nu?
Svar: Vi har bistått flera tusen resenärer däribland kommuner, skolor, körer, föreningar och organisationer, skolklasser, syföreningar, norska og svenska resebyråer, privat resenärer, förälskade par, singelmammor, hälsoresande, syndare och trostjänare!
 
Med andra ord: De allra flesta! 
 
H. Är det tryggt att använda Budapest.nu?
Svar: Ja, som medlem av RGF (Det norska resegarantifondet) och registrerad resebyrå spelar vi efter gällande lagar och regler. 
 
I. Varför ska jag använda Budapest.nu?
Svar: Fler och fler har blivit vana att ”kasta sig på ett flyg och dra iväg” utomlands utanför de etablerade resebyråernas paket. Budapest.nu utnyttjas av resenärer som vill ha förutsägbarhet, en trygg ram i en stor och okänd stad. Många utnyttjar oss för att kvalitetssäkra att hotellet är centralt eller att man gör rätt val av restauranger. Vi önskar inte hålla dig i handen här nere men vi pekar gärna i rätt riktning så du inte går vilse!
 
J. Jag är osäker om jag kommer ned eller inte, men jag vill boka hotell. Gör det något problem för er?
Svar: Nej, hos oss kan du reservera gratis och utan kostnad göra en avbeställning upp tills 9 dagar före ankomsten om något skulle inträffa. Och vi får inte heller betalt på en gång, utan vi skickar en vanlig faktura som du betalar till ett norskt konto på förhand inför resan. Men andra ord: här slipper du att lägga värdefull kreditkort information ut på internet. 
 
K. Jag tänker bosätta mig några månader i Budapest och behöver logi, kan ni hjälpa mig med detta?
Svar: Delvis. Vi kan hjälpa dig med lägenheter eller hotellövernattning samt uppdaterad, praktisk information. Skicka oss ett mail för mer information. 
 
L. Vad händer om man inte är nöjd med era tjänster?
Svar: Om du inte är nöjd med våra tjänster eller om något skulle inträffa så att tjänsterna inte blir levererade betalar du inte för tjänsterna naturligtvis. Ev. inbetalda pengar refunderas i sin helhet. Lyckligtvis händer sådant nästan aldrig.  
 
M. Är ni medlemmar på Kammarkollegiet eller något slags garantifond som garanterar min trygghet?
Svar: Som ett norskt företag är vi medlem i det norska Resegarantifondet. Dess garantier gäller dig också, oavsett reser från Sverige, Norge eller Danmark. 
 
N. Ger ni min kundinformation till någon annan?
Svar: Nej.
 
O. Hur betalar jag för budapest.nu:s tjänster?
Svar: 95% av våra resenärer betalar med faktura till ett norskt kontonummer i Fokus Bank. Andra betalar direkt till tjänsteleverantören eller vid ankomsten till Budapest eller via kreditkort.
 
P. Vi är en grupp på 15 damer som skall ned, kan ni hjälpa oss?
Svar: Ja, vi kan hantera grupper upp till 200 personer och kan på förhand erbjuda privat spa, eget hotell, bussar, båtar och andra eventelementer som ni önskar.
 
Q. Förbeställer ni biljetter till kulturevenemanger?
Svar: För kunder som köper 2 eller flera tjänster bistår vi med biljetter till opera, teater, konsert, tåg eller buss. Obs. att vid det enstaka fallet kan en liten extraavgift förekomma från dem som säljer denna biljett.
 

Les kommentarer