CET Cultural Centre i Budapest

CET betyder val på ungerska, och tro det eller inte, Budapests senaste kulturcentrum ser ut som en stor val som kläckts ut!

Byggnaden ligger intill Donau, och du kan njuta av mat eller kaffe på en av de många restaurangerna i byggnaden. På denna del av byggnaden finns en 200 meter lång terrass med restauranger och en underbar utsikt över staden. CET är säkert multifunktionell, liksom restaurangerna finns bokhandlar, gallerier och design- och deliaffärer.
Men det finns också en park med gångvägar, och bra ställen att festa, du behöver inte ens en guidebok för att komma dit, du följer bara de fascinerande färgerna på kvällsljusen och piska du är där!

160 meter läng
Den 160 meter långa metallen och glasbyggnaden har också en symbolisk roll. Det representerar den kulturella enheten mellan de centrala europeiska länderna bundna ihop av floden och Centraleuropeiska tidszonen (CET). Byggnadsdesignern är den världsberömda arkitekten Kas Oosterhuis. Han och hans fru skapar sina karakteristiska byggnader gemensamt, och de är alla bland de främsta av världens arkitektoniska mönster.

Platsen är också viktigt att notera, CET ligger nära Budapests Soho-distrikt, Raday utca, och också inom gångavstånd till den populära salu( marknadshallen Vásárcsarnok.


“Allt var jätte bra organiserat. Man kände att Ni har tagit hand om allt. Bra service. Fantastiskt bra med svenskt talande guide.”
“Jättebra och Trevligt bemötande. Härligt med någon som kunde språket. Tack”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.