Gågate i Budapest

Det finns en huvudgågata i Budapest som är mycket populär, nämligen Vaci Utca i distrikt 5.

Det finns en huvudgågata i Budapest som är mycket populär, nämligen Vaci Utca i distrikt 5.

Váci utca är den mest kända gata i den historiska centrum av Budapest.

Det är ungefär en och en halv kilometer lång och går parallellt med Donau, från Vörösmarty Ter till saluhallen nere vid Frihetsbron. Här kan du handla för modekläder, gå till en restaurang eller njuta kafé och se verkligen en oförstörd och vacker byggnad. Detta är en del av Budapest med vackra byggnader, bra affärer och trevliga människor.

Här finns de större klädeskedjorna från hela världen. Samtidigt ska man vara beredd på att detta är huvudshoppingstråket i Budapest så det brukar myllra av människor längs gatan och i butikerna.

Váci utca är en av de viktigaste shoppinggatorna i Budapest och gatan öppnar till Vörösmarty torg, som ogsä huser det kjente julemarknaden. Bland de retalier som finns här i omrädet er Tommy Hilfiger, M. Dutti, Zara, H & M, Mango, ESPRIT, Douglas AG, Swarovski, Hugo Boss och Nike.

I vaci utca hittar du ett stort antal restauranger (Hard Rock Cafe, McDonals) och affärer som främst är till turistmarknaden, men kaféer och butiker är värda att se - åtminstone en gång.

“Allt var jätte bra organiserat. Man kände att Ni har tagit hand om allt. Bra service. Fantastiskt bra med svenskt talande guide.”
“Lyxigt att bli upphämtad på flygplatsen. Trevligt välkomnande med presenter. Välordnade utflykter med svenskspråkig guide. Fint hotell.”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.