Budapest terrormuseum

Det är en deprimerande byggnad, tyngd av dystra minnen, som ligger mitt på en av Budapests tjusigaste gator, Andrássy gata.

Öppettider
Mån: stängt, Tir - Sön: 10:00 - 18:00
Adress
Budapest, Andrássy út 60, 1062
Skapande
2002

Terrormuseet visar Ungerns mörka historia mellan 1944 och 1991 med fokus på nazism och kommunism.

Det är The House of Terror Museum, som bevarar minnet av de många människor som torterats och hållits fångna här. Även Budapestguider varnar sina läsare för att de inte kan förvänta sig ett traditionellt museum. Här visas terror och skräck med en slående närhet och den visuella utformningen är chockerande.

Andrássy Út 60 har ett förfärligt rykte i Ungern och det är väl känt att många människor undgår att gå förbi området på grund av de svåra minnena. Fasaden på byggnaden ger ett dystert intryck inramat av en svart uthängande passepartout runt tak och väggar. Utformningen gör byggnaden till ett modernt landmärke och minner om blodiga perioder i ungersk historia: Nazi- och kommunisttiden.

När du kommer till museet möts du av en enorm stridsvagn som står och droppar olja och utställningen är skrämmande och mystisk på samma gång, speciellt med den dystra musiken som ledsagar intrycken och visualiserar atmosfären som en gång rådde. Information om utställningen finns i informationsbroschyrer och ark som beskriver vart rum och dess tema. Autentiska filmer visas på monitorer på flera ställen i museet.
Utställningen har en pedagogisk vinkling och presenterar temana på ett bra och modernt anpassat sätt. Var och en som besöker Terrormuseet kommer att minnas den unika upplevelsen.

Stefansbasilikan med guide

Bli med vär svensktalande guide i Budapest - bland spännande arkitektur och talrika attraktioner.

Book Today

https://www.budapest.nu/
May 2018
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Kuriosa

Inte roligt faktiskt. Den nuvarande byggnaden av museet var brugt till att vara huvudkontor i den ungerska nazistiska partiet innan det blev övertaget av kommunistpartiet efter världskriget 2.

Koordinater

47.506893 , 19.065126

Kollektivtrafik

Bus: 105 Trolley: 73, 76 Tram: 4, 6 Metro: M1 Oktogon eller Vörösmarty utca

Entré

2000 HUF per persjon

Rekommenderade artiklar.

om du gillade vår berättelse om Terrormuseum i Budapest

Slottshöjden

Slottshöjden är en av de mest populära sevärdheterna i Budapest och har stått på UNESCO´s världsarvslista sedan 1987....

Läs mer

Stadsparken och Vajdahunyad-slottet

Slottsparken är inte bara en enkel park med träd och blommor, här hittar du flera olika sevärdheter och aktiviteter. Den tjusigaste sevärdheten i Stad...

Läs mer

Svensktalande guide i Budapest

Delta på en vacker rundtur med vår svensktalande guide i Budapest - bland spännande arkitektur och talrika attraktioner....

Läs mer

Flodkryssning med 4 rätters middag

Se Budapest från Donau i den populära kvällskryssningen som körs hele vekan...

Läs mer

“Superbra service! Tack så mycket!”
“Bra service och alltid med ett leende på läpparna! Stade Budapest hade mycket att erbjuda och jag åker mer än gärna tillbaka för att utforska staden”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.