Margaretaön (Margitsziget Budapest) [Inkluderad 4 tips]

Margaretaön är en av de vackraste parkerna i Budapest. Ön är 2,5 km lång och ligger mitt i Donau, mellan Árpádbron och Margitbron. Det är endast bussar som får köra här, vilket gör ön till ett lugnt ställe med frisk luft.

Margaretaön är en av de vackraste parkerna i Budapest. Ön är 2,5 km lång och ligger mitt i Donau, mellan Árpádbron och Margitbron. Det är endast bussar som får köra här, vilket gör ön till ett lugnt ställe med frisk luft.

Margaretaön är i huvudsak en rekreationsplats med möjlighet till flera olika aktiviteter såsom löpning på gummibelagd löparbana, spela tennis, cykla med stora 4-sitsiga cyklar, simma eller njuta av termalbaden i två anrika bassänger och span.

Det kan också tilläggas att det finns en stor utomhusservering där det förutom gott öl och vin även serveras en god måltid ackompanjerat med musik.

Det första som möter dig på ön är en vacker fontän. Runt om fontänen finns högtalare uppsatta som spelar klassisk musik i harmoni med vattenstyrkan i fontänen. Det är verkligen en fantastisk upplevelse att höra och se på samspelet.

Den berömda Hajós Alfréd Stadion med sin tävlingsbassäng är uppkallad efter Ungerns första olympiska mästare. Den byggdes för att upprätthålla kraven för gällande standard inom simsporten, och ofta stöter man på professionella simmare som tränar här.

Bland alla Budapests span skulle vi vilja framhäva Palatinus, som också ligger på Margaretaön, där de många olika bassängerna med termalvatten omgärdas av en stor grön park. Det är föresten ett bra ställe att möta ungerska skönheter som prövar att studera medan de solar sig. Så packa handduk, badkläder och solglasögon och kom till Budapest!


4 saker att göra på Margaretaön

1) Klättra Margaret Islands vattentorn
Margaretaön vackra vattentornet byggdes i jugendstil 1911. Det ger vatten för Margaret öns invånare, restauranger och hotell. År 2012 var det öppet för besökare, och sedan dess har använts som en mötesplats för konst och fotoutställningar. Det är möjligt att klättra upp ön, för att njuta av utsikten över Margaretaön, staden och Budahöyden ovanifrån.

2) Ta et bad!
Om du har besökt Budapest, vill du veta att staden är känd för sin termiska bad. Margaret Islands egna bad, Palatinus, har mycket mer att erbjuda än dina vanliga, snygga termiska bad. Inte bara finns termalbad, det finns också äventyrsbad, vattenrutschbanor och pooler våg, vilket gör det till en idealisk plats att koppla av och ha kul på sametime.

3) Besök Rose och Japanska trädgårdar
Mittemot Palatinus du hittar den fantastiska Rose trädgård, en underbar plats att besöka särskilt i slutet av våren, när blommorna är i full blom. På den norra spetsen av ön finns en japansk trädgård, med en fiskdamm, en sten trädgård, dvärg träd och en konstgjord vattenfall. Två mycket olika platser, båda är väl värda ett besök.

4) Se den musikaliska fontänen
Den musikaliska fontänen ligger nära södra änden av ön. Det var renoverat i 2013 och det är vackert upplyst på natten. Musik spelas fyra gånger om dagen klockan 10.30, 5, 6, 7 och 9 pm. En mängd olika stycken spelas, från Brahms till Bocelli, från Simon och Garfunkel till Vivaldi.

“Bra service och alltid med ett leende på läpparna! Stade Budapest hade mycket att erbjuda och jag åker mer än gärna tillbaka för att utforska staden”
“Åker gladeligen igen!”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.