Topp 5 attraktioner

Ungerns huvudstad har några av de större attraktionerna i Europa. Det största termalvattensystemet i världen, det första tunnelbanesystemet på Europas fastland. Här hittar du även den tredje största parlamentsbyggnaden i världen och Europas största synagoga. Budapest har definitivt något för alla.

Ungerns huvudstad har några av de större attraktionerna i Europa. Det största termalvattensystemet i världen, det första tunnelbanesystemet på Europas fastland. Här hittar du även den tredje största parlamentsbyggnaden i världen och Europas största synagoga. Budapest har definitivt något för alla.

Millenium-monumentet på kvällen – Hjältarnas Torg

Monumentet byggdes för att fira det nya milleniet under 1900 och står idag alltjämt vid toppen av Andrássy Ut, en av Budapests huvudgator. På Hjältarnas Torg står det mäktiga monumentet som en slutpunkt på en av Ungerns mest majestätiska platser. När mörkret lägger sig över staden blir monumentet om möjligt ännu vackrare med hjälp av strålkastare som tänds varje dag under hela året. Ta en promenad i stadsparken där du kan njuta av ärkeängeln Gabriel på toppen och de andra vackra statyerna som tillsammans utgör monumentet. Definitivt en attraktion som man ska ta sig tid till när man besöker Budapest.

Utsikten från toppen av Sankt Stefans Basilika

I centrum av Budapest hittar du den storslagna St. Stephen basilika. Den över 160 år gamla byggnaden har nyligen blivit totalrestaurerad och har många godbitar att bjuda på. Allt från konst till den mumifierade högerhanden tillhörande St. Stephen kan du njuta av och uppleva här i den mäktiga basilikan. Likväl är den största attraktionen den utsikt som du får från toppen av tornet. Toppen kan du nå antingen via hiss eller genom att gå. När du väl tagit dig upp får du en fantastisk utsikt över de många och trånga gatorna i Budapest. De vackra hustopparna sträcker sig flera mil och du får den bästa panorama-utsikten som Budapest har att erbjuda. Absolut en utsikt som gör det värt ett besök.

Värmen från ett av Budapests termalbad

Ända sedan det Osmanska riket ockuperade Ungern har de många termalbaden varit en viktig del av kulturen i Budapest. Detta har medfört att en tur inom ett av stadens många bad är något man inte kan undgå att ta sig tid till. Du kommer att hitta flera termalbad runt om i Budapest och det finns flera varianter att välja mellan. Du kan välja mellan allt från de största spa-komplexen i Europa till mindre och mer intima spa för en mer autentisk upplevelse.

Det genomgående är att det är välbefinnande och avslappning som står i fokus. Olika mineraler i baden gör att vattnet verkar hälsofrämjande på kroppen men det är värt besöket bara för att få slappna av i några timmar. Ett perfekt sätt för dig och ditt resesällskap att ladda batterierna på.

En topptur på Slottshöjden

Om du vill njuta av den finaste utsikten över Donau och stora delar av Budapest så måste du ta turen upp till Slottshöjden. Här ligger gamla stan i Budapest där det är minimalt med trafik och utsikten från Fiskebastionen på toppen är slående vacker. Slottshöjden är i tillägg bland de mer romantiska platserna i Budapest. Bland gamla gator och hus i gotisk stil kan du vandra runt och njuta av den lugna atmosfären. Höjden har flera museum, restauranger och butiker så här kan du spendera hela dagen. För att göra turen lite mer speciell så rekommenderar vi dig att ta den gamla linbanan upp till toppen om du inte vill gå.

Fontänshow på Margaretaön

Mitt emellan Buda och Pest i floden Donau ligger Margaretaön. Hit är det värt att ta sig en tur om du önskar lite lugn och ro samt för att slippa storstadens trafik och ljud. Vandra runt i fina trädgårdar eller ta en löp- eller simtur. Trots de fina trädgårdarna och naturen på Margaretaön så är det fontänshowen som är det vackraste på ön. Vid varje heltimme börjar en ny show, perfekt timad till musik. Det är definitivt värt att ta sig tiden till detta om du väl rest till det som räknas till en av Donaus pärlor.

Vill du att vi ska hjälpa er med att hitta det rätta badet just för er?  Vill du veta mer om andra sevärdheter? För alla som bokar boende genom oss hjälper vi med skräddarsydda tips, kartor och bookninger på termiska bad i Budapest 100% gratis!

Rekommenderade artiklar

om du gillade vår berättelse kolla disse artiklane!

Hjältarnas torg

Hjältarnas torg
Hjältarnas torg, ungarsk: Hősök tere, ligger i slutet av Andrássy út, bredvid Stadsparken.
“Allt var jätte bra organiserat. Man kände att Ni har tagit hand om allt. Bra service. Fantastiskt bra med svenskt talande guide.”
“Super bra upplägg, fräscha lokaler att vistas i och bra erbjudanden med olika utfylkter! Nöjd med de mesta!”
Tagger
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.