• Budapests spa

Nyttig information för besökare till Budapest Spa

Budapest Spa är värt ett besök på grund av deras historia och arkitektur. Det breda utbud av tjänster gör dem ännu mer attraktiva. Innan du besöker någon av Budapest spa är det klokt att söka information på engelska på Internet. 

Badhusen har vanligen minst 2 större poolar och flera mindre som har olika vattentemperaturer. Det finns ofta erbjudanden på kompletterande tjänster, såsom olika typer av massage, bastu, lerinpackningar och andra medicinska behandlingar. Detaljerad prislista ligger vid entrén. Välj denna tjänst eller behandling du vill prova i listan (eller kolla på nätet i förväg), och betala för det i kassan. Du kommer att få en biljett för varje tjänst. Behandlingsrummen på Budapest Spas är öppna fram till en timme före stängning.

På den tiden då badrummet är endast tillgänglig för ett kön, kommer simvakten att ge ut speciella förkläde som du knyter runt midjan. Trasan för kvinnor ser ut som ett förkläde, mycket roligt - ett måste att prova och njuta av! På dessa dagar, när båda könen är tillåtna att besöka spa måste du ha baddräkt på dig. För att inte misuppfatta: orsaken till separata dagar är naturligtvis inte pga ojämställdheten, utan pga dessa historiska badhus byggdes för mycket färre människor för 500 år sedan och nuförtiden kan de tyvärr inte ta emot gäster av bägge kön samtidigt.

Termalvattnet är inte rekommenderat för barn under 3 år, så detta är inte helt ett familjeprogram egentligen, fast ungrarna verkar inte bry sig om detta råd, man kan hela tiden se plotskande barn vi poolarna. Regeln är att man skulle tänka på tiden: tillbringa helst inte så mycket tid i en bassäng utan växla bad med bastu eller ångkammare.
I Gellert, Széchenyi och Lukács bad kan du välja mellan kabin eller skåp i delat omklädningsrum för att få klä om. Om du föredrar lite privatliv, markera den och betala extra för en kabin. Efter bytt till badkläder, låsa upp skåpet med de levererade kodchipet/armbandet eller nyckel du fått. Kom ihåg kabinnumret eller åtminstone kabinens/skåpets belägenhet. Glömmer du numret på Szechenyi spa, oroa dig inte, där finns avläsare-maskiner som läsar av ditt armband och visar skåpnumret. Så, ingen panik, ta redo att ta ett dopp i vattnet av någon av Budapest Spa. Koppla av i hett termalvatten!


Lukacs Bad i Budapest

Les kommentarer