• Szechenyibadet i Budapest
  • Nyt en dag på Szechenyi badet i Budapest
  • Det flotte Szechenyibadet
  • Szechenyibadet i Budapest

Szechenyi bad

Den största spakomplex i Europa är Széchenyi bad i Budapest. 

Spaet är beläget i stadens största park, Városliget (Stadsparken), som ligger nära stadens centrum. Förutom att detta erbjuder utmärkt rekreation innehåller även roliga aktiviteter för barn i (nästan) alla åldrar! Äldre barn kan också delta i ett schackspel i bassängen, vilket är unikt och inget annat Budapest spa har samma tradition. 

Den neobarock byggnaden av Széchenyi Spa grundades 1913, och påminner oss om den habsburgska atmosfären vid den tidpunkten. Flertal ångbastur, bastur och kallvattenbassänger påminner oss om nordiska badtraditioner. Széchenyi badet har den djupaste och hetaste källan av alla Budapest spa. Det medicinska vattnet dyker upp från ett djup på 1250 meter, och når ytan med en temperatur på 75 grader. Det finns ett stort utomhus område med 3 bassänger för män och kvinnor och 15 olika pooler och olika sportaktiviteter väntar dig inne. Széchenyi spa erbjuder en mängd olika wellness services och behandlingar, som lerinpackningar eller kolsyrat bad. 

Varje källa innehåller olika typer av mineraler, och det innebär att de har olika läkande egenskaper. Några av dem rekommenderas för behandling av reumatism, andra är effektiv vid läkning av sjukdomar i nervsystemet eller i leder och muskler. Helande vatten är perfekt som terapeutiska rekreation. Nacke och rygg massageduschar i utomhuspoolerna starkt rekommenderas! Széchenyi badet är det bästa spa i Budapest för en dag med familjen, eftersom varje generation kan hitta något att göra och njuta av här. Inträde ligger på ca. 120kr.

Szechenyi bad

Det ligger på Pest-sidan.
Address:
1146 Budapest, Állatkerti körút 9-11.
,
Hungary
Koordinater: 47.518971, 19.083236
Kollektivtrafik:
  • Trolley: 72
  • Metro: M1 - Széchenyi fürdő
Bygningsår: 1913
Öppettider: Outdoor swimming pools: 6.00-22.00 Steam department: 6.00-19.00 Thermal department: 6.00-19.00 Pump hall: 9.00-17.00
Entré: between 3.800 and 4.800 HUF
Kuriosa:

Les kommentarer