Szentendre - Artist- och konstnärbastionen

Information om artist och konstnärsbastionen Szentendre, nära Budapest! En fin och lärorik utflykt till Szentendre för konstintresserade!

Szentendre har långa konsttraditioner och flera erkända konstnärer härstammar från området runt byn. Idag njutar du som turist detta med ett rikt urval av gallerier och museer. 

Många tar Szentendre som en konstnärsby nära Budapest / konstnärskoloni pga byn har sedan länge haft akademiskt erkännande genom sin konstakademi och konstkoloni som grundades 1928. Före detta tidspunkt var Szentendre ett känt utflyktsmål med härlig miljö, så ett perfekt ställe för målare, skulptörer eller musikkompositörer. Det finns fortfarande hus i staden som används av konstnärer på somrarna. 

Ganska många goda gallerier, några med äldre målerier, en hel del gallerier och utställningar med modern, figurativ konst hittar man i Szentendre. För dem som är intresserad av "lättare" konst rekommenderar vi marsipanmuseerna, en av de har en Michael Jackson i full storlek, lagad av marsipan. .

Översikt över gallerier i Szentendre:

Metszet Gallery, Fõ tér 14. 
Aktív Art Gallery, Pátriárka u. 7.
Palmetta Design Gallery, Bogdányi u. 14,
Artéria Gallery, Városház tér 1.
Erdész Gallery, Bercsényi u. 4.
Ipszilon Gallery, Dalmát u. 9.
Mûhely Gallery, Fõ tér 20.
Péter-Pál Gallery, Péter-Pál u. 1.
Tasi Gallery, Mester u. 6.
Vajda Lajos Studio

“Bra service och alltid med ett leende på läpparna! Stade Budapest hade mycket att erbjuda och jag åker mer än gärna tillbaka för att utforska staden”
“Allt var jätte bra organiserat. Man kände att Ni har tagit hand om allt. Bra service. Fantastiskt bra med svenskt talande guide.”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.