Utflykt till Szentendre med budapest.nu

Szentendre är en konstnärsby som ligger utanför Budapest Det är en kort utflykt från Budapest som tar ca. 1 timme.

I 4 år i rad erbjuder vi utflykter till Szentendre och detta utflyktsprogram blivit en av de mest populära i vårt rika sortiment av aktiviteter i och runt Budapest! För grupper erbjuder vi Trabant-utflykter (konvoj-köring av gamla trabantbilar) och inte minst besök på vin- och folkloremuseum med vinprovning och show. Ta kontakt for icke-bindande förslag via vårt kontaktformulär!

Flodkryssning med lokal båt/pendeltåg till Szentendre

Översikt över gallerier i Szentendre: Metszet Gallery, Fõ tér 14. Aktív Art Gallery, Pátriárka u. 7. Palmetta Design Gallery, Bogdányi u. 14, Artéria Gallery, Városház tér 1. Erdész Gallery, Bercsényi u. 4. Ipszilon Gallery, Dalmát u. 9. Mûhely Gallery, Fõ tér 20. Péter-Pál Gallery, Péter-Pál u. 1. Tasi Gallery, Mester u. 6. Vajda Lajos Studio


Det vanligast är att man reser på egen hand med båt (eller pendeltåg) från Budapest till den pittoreska konstnärsbyn Szentendre som ligger en drygt timmes tur från Budapest.

Vi organiserar allt på förhand om önskas och du mottar biljetter och information via mejl, så att du bara behöver att glädja dig och njuta av utflykten. (Kom ihåg att ta med dig kameran, här är det mycket att ta bilder på!)

Szentendre väntar dig med yrande folkliv, där marknaderna, gallerierna och de lilla caféerna ligger som pärlor på ett snöre och slåss om din uppmärksamhet. Med på köpet får man budapest.nu:s egen Szentendreguide i pdf-format med karta och nyttig information samt full vägledning om vad man bör besöka i byn. Budapest.nu erbjuder också en halvdagsutflykt med båt tur/retur samt lunch/middag på en härlig lokal restaurang som var faktiskt landets första privatägda restaurang. Detta är ett litet brasserie med historisk sus och kök som enligt våra gästers återkopplingar har topp service och god mat! (Nej, här får du inte turistmeny, tack och lov!)

Detta paket inkluderar alltså taxi från ditt övernattningsställe i Budapest, biljetter för flodkryssning tur/retur till Szentendre, 3 rätters lunch samt god information med karta till avrese/ankomstställen.

Pris och tillgänglighet på förfrågan, men du kan räkna med runt 430:- pr person för taxi till båt/pendeltåg vid avgång, härlig flodkryssning tur/retur i ca. 1 timme, 3 rätters lunch och info med högupplöst karta.  Turen kan beställas från 1 person och upp till 150 personer och programmet varar ca. 4-6 timmar.

Praktisk information:

Du beställer/får information via vårt kontaktformulär!

Kom ihåg att uppge namn, telefonnummer vid beställning, antal deltagare, önskade datum/tid samt namn på ert hotell där du övernattar i Budapest. Turen går dagligen från mars till september, från morgon till eftermiddag, men vi kan hitta andra tidspunkter för med egen minibuss eller pendeltåg istf båtturen om det krävs. Du ska vid förhandsreservation motta en skriftlig bekräftelse (voucher) från oss, med nyttig information om avgångsstället och karta från hotellet där du bor. Vi sköter om beställning av taxi från ditt hotell till kajen, så att du behöver inte se efter avgångstiden och räckna med transfertiden i Budapest trafik. Tiderna och avgångsställets adress står också på vouchern, samt restaurangens namn och adress. 

Vi bekräftar normalt alla beställningar inom 24 timmar med vouchern tillbaka till dig med alla upplysningar. 

“Bra service och alltid med ett leende på läpparna! Stade Budapest hade mycket att erbjuda och jag åker mer än gärna tillbaka för att utforska staden”
“Bra upplägg och bra service även för oss som valde att ta ett par semesterdagar runt själva utbildningen”
Like us
Kontakta OSS

Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.