• trikk i Budapest
  • offentlig transport i Budapest
  • transport med trikk

Transport i Budapest

Hur ser egentligen (kollektiv)trafiken i Budapest ut? Är det tryggt att ta taxi i Budapest? Hur kan man åka in till stan från flygplatsen? Läs mer om transport i Budapest på denna sida!

Trots att Budapest är en stor stad med 23 distrikt, är det lätt att plocka upp i staden. Svenskarna kan njuta en trevlig promenad i denna vackra stad, med så spännande och ovanliga arkitektur, en upplevelse för de flesta människor!

Missa inte vär händige foto guide med information om transport från flygplanet till Budapest som du hittar här!

ALLMÄNNA FÄRDMEDEL
De allmänna kommunikationerna erbjuder 3 tunnelbanelinjer, mängder av spårvagnar, bussar, trådbussar och pendeltåg över hela staden.
Vi råder dig att besöka BKV:s (Budapests linjetrafikbolag) hemsida på www.bkv.hu, för att hitta eventuella rabatterbjudanden som gäller under din vistelse och mer information om kollektivtrafik i Budapest.
Vi vill göra dig uppmärksam på att biljetter kontrolleras ofta och ska stämplas innan påbörjad resa med tunnelbana och för resa med buss eller spårvagn stämplar man ombord efter påstigning. 
För information om privata och organiserade sightseeing turer eller annat privat resande, vänligen kontakta oss via vår kontaktsida.

OFFENTLIG TRANSPORT I BUDAPEST
Det offentliga transportnätet i Budapest är välutbyggt, logiskt och populärt. 
Med 3 olika t-banalinjer med ett antal charmerande spårvagnlinjer, busstjänster och till några närliggande område även pendeltåg kan man i regel alltid hitta ett resesätt med kollektivtrafik.
På websidan till det statliga transportbolaget BKV kan du hitta bl a tidtabeller, biljettinformation på engelska. I allmänheten går metron mellan kl 4:30 - 23:00 alla dagar. 

Biljettsystemet är likt för alla kollektivtransportmedel, med singelbiljett för 320 HUF. Dagskortet kostar 1550 HUF, 3 dagars kort är 3850 HUF och veckobiljett kostar 4600 HUF. Dessa kort är giltigt för obegränsade antal resor på metro, spårvagn, buss och kan köpas på metrostationerna.  

Vi fäster uppmärksamhet på att singelbiljetterna måste valideras (stämplas) på ombord på bussarna och spårvagn, och just innanför ingångarna till tunnelbanan. Dessa biljetter är giltiga för bara en resa, förutom på tunnelbanan där man kan byta hur många gånger som helst inom 60 minuter.

TAXI I BUDAPEST
Många har hört om stadens taxichaufförer... Men tar man ett av de större och etablerade taxifirmorna blir taxi både rimlig och behaglig. Som huvudregel kan vi rekommendera att ringa efter en taxi via telefon i st f att ta taxin på gatan så att man inte råkar i s k "taxi-hyener" som jobbar på sin egen hand och därför är ligger deras prisnivå ligger betydligt högre än vanligen. 

Vi rekommenderar Tele 5 taxi (0036 1 555 5555) som har en egen "budapest.nu tariff" som våra resenärer kan njuta med fasta, förutsägbara priser. I tillägg beställer vi ofta taxi till våra beställda program som restauranger eller kulturprogram för de som önskar detta, så att man slipper att ringa på egen hånd. Ett sista alternativ kan vara att be restaurangen eller hotellet där man bo på att bistå med transport. Kom ihåg att kolla att bilen tillhör något större taxibolag!

FRÅN FLYGPLATSEN TILL BUDAPEST CENTRUM
För gruppresor är det klart billigast att betala för en buss/minibuss. Ta kontakt för närmare information eller se här för våra transporterbjudande antingen reser du ensam eller i grupp!
Detta är en service som är uppskattad av våra kunder eftersom ankomsten till hotellet sker utan bekymmer och eftersom våra priser är i svenska kronor drabbas vi inte av valutaväxlingar och därmed är priserna förutsigbara. Airport Minibuss Shuttle: en egen tjänst, där man reser tillsammans med andra resenärer till varsin destination i samma område. Eftersom bussen åker till hotellet av varje resenärer, så kan vägen ta 50-120 minuter beroende på var man bor och hur många som åker med samma minibuss. Priset är dock okej, ca. 3000 HUF (100kr) pr person

Taxi
Du kan fritt ta taxi från flygplatsen, men priserna varieras ofta ganska mycket. 
De fasta priserna varieras mellan 3600 - 9700 HUF, allt efter vart du skulle i Budapest. De flesta har olika zoner och inom zonerna kan priserna varieras på antalet resenärer eller även bagaget...

Reser du i grupp och önskar närmare information om sightseeing turer eller har andra behov, ta gärna kontakt med för ytterligare information via  eller via vårt kontaktformulär!


Transport med historisk sus i Budapest

Les kommentarer